MITÄ VASTAANOTOLLA TAPAHTUU?

Vastaanotolla keskustellaan vapaasti valitsemastasi aiheesta. Mikäli sinulla ei ole aihetta, josta haluat puhua, psykoterapeutti ohjaa tietysti keskustelua.
Vastaanotolla voidaan teettää kirjallisia tehtäviä tehdä ja soveltaa läsnäoloharjoituksia. Päätät itse, että mitä toivot vastaanotolla tapahtuvan, mutta toki tarjoan erilaisia tapoja lähestyä ongelmia. 

Eniten käytän vapaata reflektiota ja pohdintaa. Menetelmällisesti sovellan ratkaisukeskeisiä kysymyksiä, HOT/ACT- terapian (hyväksymis- ja omistautumisterapia), kognitiivisen terapian lähestysmistapoja ja EMDR-terapian sovellutuksia.
Etäterapian aikana fläppitaulua ei pääse käyttämään, mutta tavallisesti vastaanotolla käytän taulua usein apua ongelmien tarkastelussa.

MILLAINEN PSYKOTERAPEUTTI OLEN?

Psykoterapeuttina palautetta olen saanut siitä, että olen rauhallinen, rauhoittava ja asiallinen. Keskustelujen tasolla pidän filosofisista ja eksistentiaalisista kysymyksistä sekä erilaisten ilmiöiden tutkimisesta.

Psykoterapia on henkilökohtainen kahdensuuntainen vuorovaikutuskanava. Sitä ei voi redusoida vain yhdensuuntaseksi hoidoksi, vaan tilaksi, jossa sinä olet pääosassa. Psykoterapeutin tehtävänä on auttaa sekä sanoittamaan että tehdä selkoa omasta kokemusmaailmastasi. 
Näen psykoterapian sosiaalipsykologisesti kahden ihmisen välisenä keskusteluna, joka yhdessä muodostaa ja muodustuu ikään kuin kemialliseksi prosessiksi, jonka lopputulosta ei voi ennustaa alusta.
Etenkin pitkässä psykoterapian prosessissa pääsee syvällä ihmismielen saloihin. Tämä kuitenkaan ei ole kaikkien ihmisten välillä mahdollista, josta syystä onkin löydettävä itselleen psykoterapeutti, joka vastaa omaan turvallisuuden tarpeeseen.​​​​​​​


Back to Top