AJANKOHTAISTA

-  
Muutama paikka vapaana Kelan kuntoutuspsykoterapiaan vuoden 2024 keväällä etäterapiaan torstai-päivisin. Vastaanotolla tilaa maanantaisin-päivisin.
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:
 
KUINKA PALJON PSYKOTERAPIA MAKSAA? Tällä hetkellä Kelan tuki on 57,6,/€/kerta, jolloin omavastuuksi jää 37,4€/kerta. Psykoterapiassa käydään pääsääntöisesti 1 x viikossa, eli 4 x kuukaudessa. Psykoterapiaprosessi vaatii asiakkaalta taloudellista panostusta, joten pyrithän huomioimaan tämän ennen psykoterapiaan hakeutumista.

minkä viitekehyksen psykoterapeutiksi olen kouluttautunut? Ratkaisukeskeinen psykoterapia.
KUINKA USEIN PSYKOTERAPIASSA KÄYDÄÄN? Useimmiten 1 x viikossa 45min. kerrallaan. Joskus myös 2 x viikossa on mahdollista. Harvemmin on mahdollista käydä, mutta säännöllisesti käyvät ovat etusijalla aikojen suhteen. Säännöllisesti prosessiin sitoutuminen on tärkeää kuntoutumisen kannalta.
Kuinka kauan vastaanotto kestää? Sopimuksesta riippuen 45min. Kela hyväksyy myös tuplavastaanoton, eli 2 x 45min. jolloin maksat kahdesta vastaanotosta omavastuun.​​​​​​​

Miten nopeasti muutos psykoterapiassa tapahtuu? Tunnetason muutos on pitkällinen prosessi ja Kelan kuntoutuspsykoterapia on luonteeltaan pitkäkestoista. Tämä tarkoittaa, että muutos tapahtuu hitaasti. Kelan psykoterapia kestää pääsääntöisesti 1-3 vuotta. Ei ole realistista odottaa muutoksen tapahtuvan kovinkaan nopeasti, sillä usein ongelmat ovat kestäneet vuosia, ehkä koko elämän ajan.
Mitä psykoterapia on? Käytännössä psykoterapia on sekä psykoterapeutin että asiakkaan  vuorovaikutukseen perustuvat hoitomuoto, jonka tavoitteena on aina yksilön toimijuuden aktivoituminen. Useimmiten tähän sisältyy itsemyötätunnon kehittyminen, joustavan näkökulman vaihtamisen taito, omien rajojen tunnistaminen ja ilmaisu, omien tarpeiden ilmaisun taito, arvojen kirkastuminen ja menneisyyden tarinan uudelleenmuotoutuminen.

KÄSITELLÄÄNKÖ RATKAISUKESKEISESSSÄ PSYKOTERAPIASSA MENNEISYYTTÄ: Menneisyyttä (elämäntarinaa) on lähes poikkeuksetta tarpeen käsitellä siinä määrin, että haavoittavat kokemukset voidaan tunnistaa ja niiden merkitys nykyhetkessä voidaan ymmärtää käyttäytymisessä.
Back to Top